zaterdag 20 augustus 2011

Herfsttekens!

Het seizoen druppelt nog steeds lekker door. Dat sommige scholen in Nederland al weer zijn begonnen merken we wel, maar er komen nog steeds wat campinggasten af en aan. Ook in de huisjes verblijven nog steeds gasten. Buiten begint het heel langzaam te veranderen in de natuur. aan de berken verschijnt hier en daar wat gele blaadjes en paddenstoelen worden zichtbaar. De aankomende gasten zijn veelal gasten die komen om lingons te plukken. Deze beginnen hier en daar rijp te worden. De rijpe bessen smaken dan ook best wel lekker en niet erg zuur. Bij ons huis zijn de vogels druk met het leegplukken van de laatste aalbessen. Een ekster is zo tam dat deze niet meer wegvliegt als wij eraan komen. Alleen Sam staat het niet toe dat hij in de buurt van de tafel komt, want dan gaat hij er echt achter aan. Geen risico voor Sam.
De ouders van Gerard, die ons 7 weken hebben geholpen, zijn gisteren richting Nederland vertrokken. Onderweg stoppen ze altijd in Denemarken op een camping (Camp Blommenslyst). Daar hoorden we dat het weer in Denemarken toch minder goed was dan bij ons in Zweden. Veel regen tijdens de afgelopen zomer zorgde voor veel overlast. De ene hele dag regen van de afgelopen week is dan snel vergeten.
Wij zijn ook verrast door een bezoek van een neef uit Nederland. Het is wel leuk al die aanloop en nieuwsgierigheid. Doordat het wat rustiger is geworden is de receptie niet meer de gehele dag open en geeft het ons wat meer ruimte om andere dingen te doen. Wat de aankomende week brengt zullen we weer afwachten
Hannie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten