dinsdag 14 april 2015

Kippe-kermis.

Met het idee dat het voorjaar nu echt wel was begonnen, besloot Gerard om de spikes-banden van de auto te vervangen voor "gewone" banden. Het motortje van de achteruit-ruitenwisser werd ook gemaakt zodat alles het weer normaal doet. De auto weer gepoetst en ontdaan van zijn "wintervacht" bestaand uit veel zand en stof.

Het was echt lenteachtig weer de afgelopen week met temperaturen van boven de 20 graden (in de zon).  Tot zondag. Onderweg naar Charlottenberg kregen we een hagel/natte sneeuwbui die de weg hier en daar een aardige laag gaven. Ondertussen scheen de zon ook nog af en toe door de bui heen en was er een regenboog zichtbaar. Regen en zon tegelijk wordt in de Zaanstreek "kippe-kermis" genoemd. Of dat ook de uitdrukking is voor natte sneeuw/hagel met zon erbij weet ik niet zeker.
Het was echter een geluk dat de banden die Gerard onder de auto had gelegd onze winterbanden waren zodat het evengoed nog veilig was om te rijden. De laatste nachten heeft het aardig gevroren. Afgelopen nacht zelfs -7. En ook vandaag is het niet echt warm buiten. Er valt wat natte sneeuw.We hebben evengoed "bikkels" op de camping. Een paar "vaste" kampeergasten laten zich niet kennen en zijn vanaf de eerste dag dat we open zijn van de partij. Het sanitairgebouw hebben we nog even dicht gelaten. De familieruimte (douche, wastafel en toilet) voldoet nu nog even prima.

Alle paasversiering is opgeruimd. Nu nog de laatste kerstboomlampjes opruimen, die bij ons huis in een boom zitten. door een behoorlijke laag sneeuw op het snoer was het nog niet mogelijk om deze te verwijderen.

Hopelijk komt het voorjaar snel terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten