zaterdag 25 februari 2017

Onverwachte gast.

Het is weer winter. Sneeuw (af en toe) en koude nachten. Afgelopen nacht was het -13 en de nacht ervoor -15. Overdag in het zonnetje is het heerlijk. Fijn voor de mensen die nu vakantie hebben in Värmland. Het is namelijk sportlov hier in de buurt en de scholen zijn gesloten. Veel mensen trekken er nog op uit om te skien of te lang-laufen.   
 
Wij zijn vanaf zondag tot woensdag even op een heen en weertje naar Nederland geweest omdat Gerard zijn moeder 88 jaar werd. Voor ons een balangrijke reden om met het vliegtuig even een paar dagen weg te gaan. Het vliegen ging prima. Wat we echter nog nooit hadden meegemaakt was de lange wachttijd op Schiphol voordat we door de douane waren. Tussen de 50 en 55 minuten vanaf een bepaald punt. Het gaf een ongemakkelijk gevoel omdat wij dachten dat we ruim op tijd waren. We hadden namelijk alleen handbagage mee en geen koffers. Het was een gelukje dat het vliegtuig vertraging had anders hadden we toch het vliegtuig gemist. Als we vliegen gaan we vanaf Oslo vliegveld Gardemoen. Dat ligt dichterbij dan Stockholm en de vluchten zijn goed betaalbaar. Het is altijd ook weer fijn om thuis te komen. Gerard kon aan het werk om de hoeveelheid sneeuw, die ondertussen was gevallen, een beetje aan de kant te schuiven zodat de weg weer goed begaanbaar is.
Dat het voor vogels en reeen wat lastig is om eten te vinden weten we en die worden in de winter dan ook een beetje bijgevoerd met vetbollen, pinda's, zaden, brood, appel- en wortelschillen enz. De laatste week hebben we nog een diertje te gast. Een eekhoorn. Zowel de eekhoorn als ik zijn al een paar keer geschrokken van elkaar omdat ik naar buiten ging.
 
Deze winter is het opvallend hoeveel mensen op het meer komen om te wakvissen. Een grappig gezicht om hier en daar iemand op het ijs te zien zitten vissen. Of er ook wat gevangen wordt???



Geen opmerkingen:

Een reactie posten