zondag 1 oktober 2017

Auto's gekeurd.

Een keer per jaar moeten de auto's gekeurd worden. Dit moet binnen een bepaalde datum gebeurd zijn anders komt er een verbod om te rijden als aantekening bij het kenteken te staan. Afgelopen week zijn we eerst met onze Skoda naar de keuring geweest. Gelukkig was hierbij alles in orde. Een controle die ongeveer 15 a 20 minuten duurde. Rekening 465 kr. Ook de ford was aan de beurt, maar daar moest in ieder geval een achterlicht vervangen worden. dit eigenlijk te lang uitgesteld. Gevolg geen plaats meer in Sunne, Torsby of ergens anders dicht in de buurt. In Karlstad was nog een plekje vrij op 30 september. Een klein uurtje rijden vanaf Gräsmark. De Ford had bij de keuring een 3-tal puntje. Lichtjes bij de nummerplaat werkten niet, een van de schokbrekers was onvoldoende en een of andere leiding was wat roestig. Prijs 395 kr. en binnen een maand bij een van de keuringsstations laten zien dat de puntjes opgelost zijn. Zo niet een rijverbod met de auto. Het keuren van de auto is belangrijk en goed vind ik. Het verschil in prijs was voor mij nieuw. 10 jaar geleden kostte de keuring 300 kr. Is bij het ene station iets meer omhoog gegaan dan bij de ander. Nu nog even de aandachtspuntjes "laten" oplossen.

Afgelopen week hadden we weer aangenaam zacht weer. Verder met schilderen, bollen geplant en hier en daar opgeruimd. Ook heb ik de eerst vetbollen en pinda's opgehangen voor de vogels. Tot mijn grote schrik zijn er ondertussen al 3 vogels overleden. Een ekster, koolmees en boomklever.
Niet door mijn schuld maar door een raam wat op onze veranda staat. Dit om ons hout voor de kachel droog te houden bij regen of sneeuw. De stapel is op dit moment aan de lage kant en vogels zien waarschijnlijk niet dat ze daar niet doorheen moeten vliegen. Triest. De houtvoorraad maar gauw aanvullen om meer leed te voorkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten