woensdag 5 oktober 2011

Een laat blog verhaal!

1 week even weer geen internet betekent even geen blog. Dit hopelijk nu goed verholpen, dus een nieuwe blog.
De afgelopen week is weer omgevlogen. Een vervelend bericht kregen we over Carl. Hij was een van de Zweden die ons een warm welkom gaven in het begin dat we hier woonde. Met regelmaat kwam hij even langs om koffie te drinken en een spelletje hästskövärpen (hoefijzer gooien) te doen. We leerde gelijk de regels en wat handigheidjes. Carl was al geruime tijd ziek en woonde niet meer zelfstandig. Hij is bij 95 jaar geworden en tot vorig jaar reed hij zelf nog auto. Over een week wordt hij begraven.
Wat ook niet prettig was en nog steeds is, is het feit dat we op dit moment geen internet hebben. De gehele zomer is het bereik al wisselend. De ene keer werkt het prima en zo hebben we geen contact. Met onze leverancier hebben we al verschillende keren contact gehad. Er is een monteur geweest, een aantal keren is de modem vervangen en nu even geen bereik. Erg vervelend allemaal. Er is een mobiele modem onderweg die we tijdelijk kunnen gebruiken, maar tot die tijd is het behelpen. Om toch even de mails te controleren zijn we af en toe op pad. Even bij een kennis langs of naar MC Donald. Avondeten bij de Hollandse snackbar, waar ook draadloos internet mogelijk is. Wat zijn we afhankelijk van de techniek blijkt maar weer.
Verder zijn we in het rijke bezit gekomen, naast de ploeg en zaaimachine, aan een eg. Gerard heeft hierdoor met veel enthousiasme kunnen egaliseren en zaaien. Een groot gedeelte is klaar waardoor er mooie campingplaatsen zijn ontstaan. Al met al wel veel werk, maar door het redelijk weer nog steeds goed te doen. Er zijn campinggasten die met veel plezier naar Gerard kijken en vertellen dat ze er veel plezier aan beleven om hem zo bezig te zien. Wij zijn ook tevreden dat er nog steeds campinggasten komen. Ook dit weekend zijn er verschillende plaatsjes bezet. De vuurtonnen worden weer gebruikt en het doet bijna zomers aan. De weergod heeft echter niet gedaan wat er voorspeld was. Het gehele weekend was er mooi en warm weer voorspeld. Dat was op vrijdag het geval, maar gisteren kon de zon niet door de dampigheid heen komen en begon het zelfs te miezeren. Vandaag (zondag) is het weer niet koud, maar een beetje bewolkt. Hopelijk krijgen we de zon toch even te zien.
Hannie 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten