zondag 22 januari 2012

Regels versoepeld dus: Honden welkom in Zweden!

Hej,
Nog even in Nederland, maar dat betekent niet even rustig aan doen. We houden contact met Zweden via de mail en de telefoon. Vragen en ook boekingen komen via deze weg nog steeds bij ons binnen. De techniek staat voor niets. Hier en daar is het bezoeken afleggen.
En ook hier een dagje behang van muren afhalen omdat moeders een ander huis krijgt en gaat verhuizen. Gelukkig dat de woningverhuurder zo flexibel was om de oplevering en sleutelafgift te versnellen zodat we dat ook konden doen. Ook samen met moeders en zus even behang en vloerbedekking uitzoeken. Allemaal best leuke dingen, maar die tijd kosten.
De beurs van de SVR werd redelijk bezocht. Meer dan 6000 bezoekers is niet slecht. Vandaag worden we nog gepromoot op een beurs in Zaandam die georganiseerd wordt door de stichting Mee. Speciaal voor mensen met een beperking. De pormotie is in volle gang.
Tussendoor toch even genieten van ons kleinkind. Heerlijk knuffelen, in bad doen en verwennen nu het nog even kan. Sam, onze hond, blijft zijn grote vriend op dit moment. Oma en opa zeggen doet hij nog niet, maar Sam kom is duidelijk. Sam gaat hier graag op in, zeker als de pot met hondenkoekjes open staat.

Op de beurs hoorden we van verschillende bezoekers, met honden, dat het nog niet bekend is bij veel Nederlanders dat de regels, betreft het meenemen van een hond, versoepeld zijn. Een bloedtest om te weten te komen of een hond genoeg antistoffen heeft tegen hondsdolheid is niet meer nodig vanaf januari 2012. Wel is het belangrijk dat een hond zijn inentingen en ontwormingskuur heeft gehad. Voor een aantal mensen toch belangrijk om te weten. Zweden is ook voor honden een geweldig land om op vakantie te gaan. De dierenarts en internet is een prima middel om meer informatie te verkrijgen hierover.
Hannie  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten