zondag 13 mei 2012

Moederdag in Zweden? Nu nog even niet!

Moederdag in Nederland betekent in Zweden nog een paar weken wachten. In mijn beleving komen de ijsheiligen hier iets later voorbij, zodat planten als moederdagkado die vorstgevoelig zijn nog niet buiten gezet kunnen worden. Overdag wel, maar 's avonds toch even binnen zetten. Of dat ook de werkelijke reden is dat Moederdag hier wat later wordt gevierd weet ik niet zeker. Wie het weet mag het zeggen!

Onze gasten die in de buurt aan het werk zijn hebben er 2 weken bijgeboekt. Niet erg vinden wij hoewel ze uiterlijk tot 25 mei kunnen blijven i.v.m. het komen van gasten die geruime tijd geleden een van de huizen geboekt hebben. Vanaf volgend weekend begint het seizoen al een beetje. Een boeking van gasten die 3 weken voor de 4de keer zelfs bij ons hebben gereserveerd.
Gisteren heeft onze dochter het nieuwe boekje van de ANWB over Charme Camping Scandinavie gekocht. De laatste die er lag maar ze heeft het. Ik had het zelf al geprobeerd te bestellen via interner, maar dat was niet mogelijk omdat we in het buitenland wonen. Via Skype hebben we gezien welke foto's erin staan en hoe de tekst is samengesteld. Het ziet er in ieder geval goed uit. Wij zijn er erg blij mee.

De afgelopen week hebben we de laatste hand gelegd aan de 3de kamer in de vandrarhem. Het plafond is geschilderd, de muren behangen en de kasten hebben een frisse kleur gekregen. met daarbij nieuw zeil op de vloer en een nieuw rolgordijn en de kamers zijn niet meer terug te herkennen. Daarnaast wordt onze nieuwe vakantiehuis steeds leuker. Als deze klaar is komt er een foto op ons blog.
Zo gaan we rustig door. Frans die ons helpt hier en daar is op het moment met zijn vrouw een aantal plaatsen in Zweden aan het bezoeken. Over 2 weken zijn we weer terug. Hopelijk krijgen ze vakantieweer. De afgelopen week was het aardig wisselvallig. Hopelijk gaat het de aankomende periode beter worden.

Hannie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten