zondag 24 juni 2012

Mid-zomer weer achter de rug!

In de afgelopen week zijn we een wip rijker en de zandbak is vervangen door een bak die 4 keer zo groot is geworden. De wip is door Frans en Gerard uitgeprobeerd en goedgekeurd en later nog eens door Gerard en mij. Het was sterk genoeg, zodat een paar gasten uit Zweden zich ook lieten verleiden op de wip te gebruiken. Onze jeu de boule baan is gras-vrij gemaakt zodat deze ook gebruik kon worden door onze Zweedse gasten. Bij het mid-zomerfeest is het namelijk leuk om allerlei spelletjes te doen. Voor de toeschouwer is het weer leuk om er naar te kijken. Mid-zomer is hier een belangrijk weekend. De winkel in het dorp hanteerde speciale openingstijden (hoewel evengoed 7 dagen per week open). Het restaurant in ons straatje was zelf gesloten dit weekend. (jammer voor de gasten die juist uit eten wilden gaan). In de het openluchtmuseum in het dorp werd afgelopen vrijdag de mid-zomerboom versierd en er allerlei spelletjes gedaan. De vrijdag na 21 juni is een belangrijkste dag voor de mensen in Zweden om mid-zomer te vieren. Van een van onze Noorse gasten hoorde ik dat mid-zomer in Noorwegen op een vaste datum, n.l. 23 juni wordt gehouden. Daardoor hadden de Noren verleden jaar een lang weekend.
Bij ons waren alle huisjes en verschillende campingplaatsen gevuld door allerlei nationaliteiten. Met 's avonds hier en daar een vuurton aan maakte het geheel weer gezellig.
Frans die ons de afgelopen periode geholpen heeft, is vandaag richting Nederland vertrokken na best heel veel werk verzet te hebben. We zijn ook blij dat hij bij ons is geweest.
Hannie
    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten