zondag 20 september 2015

Eerlijke politie of eerlijke vinder?

Eerlijke mensen in Zweden? Of gewoon eerlijke politie? Afgelopen dinsdag werd er gebeld door iemand van het politiebureau in Sunne. Er was een plånbok (portefeuille) gevonden en deze was ingegooid in de brievenbus of afgegeven. In deze portefeuille zaten bankpasjes, rijbewijs en wat bonnetjes, waaronder 1 bonnetje van onze kassa. Zodoende dat ze bij ons kwamen. Daarbij speelde het mee dat op het rijbewijs een Nederlandse naam stond. Degene die zijn portefeuille verloren had stond bij ons op de camping. Wij wisten echter nog niet dat deze vanaf zaterdag al zoek was en het politiebureau op maandag gesloten was. De verliezer was zelf al naar het bureau toegegaan om het verlies te melden en aangifte te doen. Gelukkig zaten alle pasjes er nog in alleen het "vindersloon" was eruit gehaald. Toch vond ik het netjes dat ze hun best hadden gedaan om de eigenaar te vinden.

Verder hebben we een druk, bedrijvig weekend achter de rug. Alle kamers bezet en alle huisjes. Niet verkeerd voor september. Even voor de tijd hebben we nog een aantal klusjes afgemaakt. Ik wilde nog 1 kast schilderen in een van de kamers en een aantal kastdeuren. Dit is gelukt. Verder komt er aan opruimen en schoonmaken nooit een eind zolang er gasten zijn. De aankomende week gaan we hier rustig mee door. Vandaag even rustig aan. Hoewel er rond half 11 de volgende gasten al aankwamen. De gasten die het huis voor dit weekend gehuurd hadden waren nog niet vertrokken. Onze nieuwe gasten moesten dan nog even wachten voordat het huis beschikbaar was. Een bosbedrijf heeft 1 van de huisjes gehuurd voor 3 weken. Ook niet slecht.
Ik wilde ook nog even een plaatje maken van een nieuw schilderij dat we gehad hebben van Juliette er die hier heel mooi uitkomt. Nogmaals bedankt Juliette.
 

1 opmerking: