zondag 1 mei 2016

Knipoog van koning winter!

Met regelmaat zitten er een paar ganzen op de steiger in het kleine meer. Even uitrusten tijdens hun reis. Ondertussen is het ook duidelijk zichtbaar dat de steiger met regelmaat wordt gebruikt door verschillende vogels. Uitwerpselen liggen verspreid op het einde van de steiger. Gelukkig is het nog niet echt zwemweer en heeft niemand er last van.
Koning Winter gaf op 28 april zelfs nog even een knipoog naar de lente. Een aardige sneeuwbui zorgde ervoor dat de wereld er weer even wit uitzag.
Hoewel de sneeuw de volgende morgen weg was en het licht regende bleef het buiten koud aanvoelen en was de wind vanaf het water fris. Voor het eerst in 9 jaar ben ik dan ook op 30 april niet naar de Valborgsmässofirande geweest. Op de foto's op Facebook Grasmark te zien was er genoeg volk.
Het afgelopen weekend was het bedrijvig. Er was een fietswedstrijd in Sunne en dat was te zien aan de hoeveelheid fietsen die onze gasten mee hadden op het dak van de auto's. Voor ons weer leúk om hierdoor weer verschillende huisjes gevuld te hebben. Verder lekker bezig met hier en daar soppen, wat schilderen, behangen, enz. Hopelijk heeft koning Winter zijn rug naar ons toegekeerd om pas over een hele lnge tijd weer terug te komen. Kan ik eindelijk de langlauflatten, sneeuwschuivers en slee op gaan bergen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten