zondag 17 juli 2016

Zweeds vakantieweer!

Het is te merken dat er meer scholen vakantie hebben. Er komen meer kinderen met hun ouders op vakantie. Een ander groep dan alleen volwassen mensen zonder kinderen. Het geeft iets meer bedrijvigheid en de speeltuin wordt meer gebruikt. Hoewel er zijn volwassenen die de wip nog wel eens willen uitproberen (als ze denken dat niemand het ziet).
De kano's en kajaks hebben de afgelopen dagen met regelmaat op het meer of rivier gelegen. Een 4-tal jonge dames uit Sunne besloot er een meerdaagse tocht van te maken. Ze hadden 2 kano's gehuurd en hebben de afgelopen nacht ergens overnacht. Vermoeid kwamen ze terug met een beetje spierpijn aan de polsen. Het peddelen zal niet makkelijk geweest zijn op het grote meer omdat het best wel waaide.
Wat dat waaien betreft lijkt het 's avonds een stukje minder te zijn. Tijdens 2 avondtochten zijn dit jaar de eerste bevers gespot. De eerste door een jonge visser op de rivier en gisteravond door een familie. Hierbij werd een volwassene en een beverjong gespot. Leuk natuurlijk als dat je doel is en het lukt. Tevreden klanten dus.
Het weer ziet er op het moment redelijk uit voor de aankomende periode. Lekker Zweeds vakantieweer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten