zondag 20 augustus 2017

Laagseizoen gaat beginnen.

Na vandaag gaat de receptie niet meer de gehele dag open. Het laagseizoen gaat beginnen.
 
We hebben een leuk en bedrijvig weekend achter de rug. Een groep met Zweedse vrouwelijke BMW motorrijders waren te gast. Waarschijnlijk komen ze volgend jaar weer terug. Een mooi geheel de dames, op grote motoren, die erop rijden alsof ze op een gewone fiets zitten. De was voorlopig even de laatste groep. Ondertussen zijn het aantal gasten met schoolgaande kinderen ook bijna verdwenen. Het wisselvallig weer maakte het er niet beter op. Een paar gezinnen lieten hun tent overdag drogen en huurde voor de laatste nacht de tipi zodat de spullen droog mee naar huis genomen kon worden en er 's morgens niet zo veel meer op te ruimen was.
 
We zijn tevreden over het seizoen. Met de aangepaste receptietijden hebben we even wat meer ruimte om overdag wat anders te doen. Onze hulptroepen, Jac en Jenny, Paul en Jet, Thomas, Aran en nu neef Marcel en Candida zijn we heel dankbaar voor alle extra hulp. Vele handen maken licht werk en hierdoor zijn er toch nog wat dingen gedaan die anders zouden zijn blijven liggen. Zoals gras maaien, goten legen, schoonmaken, de aanhanger van de traktor een nieuw bovenstel geven en een nieuwe vuurplek maken met een dak erboven.
Hout voor de winter kloven en stappelen enz. Normaal dingen waar bijna geen tijd voor is tussendoor maar door de vele handen gebeurd is.
 
 
Vorige week zondag werd de cultuurweek van Sunne in Gräsmark afgesloten met de jaarlijkse fakkeltocht. Zelf had ik hier zeker niet aan gedacht, maar doordat gasten zich afvroegen waarom er allemaal kaarsen langs de weg stonden werd het een momentje van o, ja! 10 jaar geleden werd het iets uitgebreider gevierd met een soort van markt, eventuele ouden voertuigen en een muzikaal gebeuren door dorpsbewoners. Als afsluiting de fakkeltocht en vuurwerk als toetje. De fakkeltocht is er nog maar de rest niet meer. Toch ziet het er ieder jaar nog steeds sfeervol uit en mag het wat mij betreft nog ieder jaar terug komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten