maandag 28 mei 2018

Extra handen.

Gisteren (zondag) was het moederdag, hier in Zweden. Iets later dan in Nederland maar dezelfde cadeaus liggen volop in de winkels. Taart, plantjes enz.
Wij genieten hier nog steeds van mooi zomerweer. Het is buiten erg droog. Er is een vuurverbod uitgegeven door de brandweer en de provincie. Een beetje regen zal we goed zijn voor de grond.
Planten schieten evengoed de grond uit. Een bosje lelietjes van dalen staan heerlijk te geuren op de balie van de receptie.

Hoe mooi is het om deze zo vers te kunnen plukken. De lupines doen als volgt hun best om in de bermen te gaan bloeien. De mooiste periode van het jaar vind ik. Coby (onze hulp) heeft haar langste tijd bij ons er op zitten. Een pittige dame die naast hard werken ook nog verschillende flinke ritten heeft gemaakt op de fiets. Sunne, Arvika en Torsby afstanden die niet niks waren, maar niet voor Coby. Gewoon lekker fietsen is het antwoord. Wandelen en zwemmen waren ook een paar hobby's. Vandaag was een duik geen overbodige luxe. Een tijdje maaien op de zitmaaier zorgde ervoor dat het hele lijf stoffig was. Voor zo'n eerste keer maaien op een zitmaaier behoefde wel even uitleg door Gerard. Coby was blij en wij ook blij. Een heerlijke hulp.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten