zondag 26 augustus 2018

Oogst!

 
De mooiste en warme dagen zijn verleden tijd. De zon doet nog wel zijn best overdag, maar de herfst is te ruiken. Regen krijgen we zo af en toe en de nachten worden frisser.
Gisteren zijn toch nog bijna alle kano's en kajaks op het water geweest en hadden we toch nog een mooie dag. Ondertussen is het wel een stuk rustiger geworden.
De receptietijden zijn aangepast naar 's morgens anderhalf open en 's middags nog een uurtje. Het is tijd om wat andere dingen te gaan doen.
Voorbereidingen voor een nieuw jaar. Verschillende bedrijven vragen al om de prijzen van 2019 en ook eventuele reclames moeten nu al besteld worden. Niet zichtbaar voor onze gasten, maar wel zaken die moeten gebeuren.
 
Door het mooie weer van de afgelopen zomer zijn onze druiven mooi gekleurd. Vandaag zijn deze geplukt zodat de vogels ze niet opeten. We hebben de afgelopen tijd redelijk wat eksters. Ze hebben de laatste aalbessen geplukt van de struiken en doen hun best om een lijsterbesboom leeg te halen. Dat is ze gegund, maar de druiven zijn ons.

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten