donderdag 14 februari 2019

Rally

Drukke weken in Nederland gehad en  nu druk weer hier in Zweden. De beurs in Gorinchem werd druk bezocht met meer dan 7500 bezoekers (wat ik zelf dan nog gehoord had). In Rosmalen was het iets rustiger, met meer dan 6000 bezoekers. Al met al weer een gezellig gebeuren waarbij we soms verbaasd waren hoe klein de wereld is. Gasten die al eens bij ons geweest waren kwamen vriendelijk hallo zeggen. Het was zelfs zo dat we nog een bekende zagen die deelnam aan dezelfde groepsvakantie als wij in Griekenland vorig jaar oktober. Altijd leuk natuurlijk. Daarna samen met onze (klein)kinderen in Limburg nog even genoten van een weekendje weg. Leuke dingen doen zoals wandelen, zwemmen, bowlen, enz. en toen terug naar huis toe. 
 
Hier in Gräsmark was het erg koud geweest en was er best veel sneeuw gevallen. Hard aan het werk om al die sneeuw weer weg te krijgen. De strenge vorst was minder met gevolg dat de sneeuw plakkerig werd. Een buitje regen maakte het nog extra zwaar. Ze besloten we met oog op de vele bezoekers die we deze week zouden gaan krijgen iemand te vragen om parkeerplaatsen te maken. Een grote machine met een bak ervoor had daar toch minder moeite mee dan onze traktor met sneeuwschuif. Omdat het dooiende water niet weg kon in de grond werd dat met vorst een ijslaag. Daarvoor een bedrijf gebeld zodat er zand met zout gestrooid kon gaan worden. En dat maakt alles een stuk makkelijker. Zand met zout is hier gewoon te halen om je eigen erf en omgeving ijsvrij te maken. Alleen is onze tuin en weg een beetje groot.
Voorlopig een paar drukke dagen met vroeg opstaan. De Zweedse autorally is begonnen en we hebben vol huis waarbij een groep Spanjolen iedere dag ontbijt willen. Vandaag viel het mee om 6:15, maar morgen een beetje vroeger. Onze wekker gaat dan om 4:00 zodat er ontbijt om 5: uur gereed staat. Een uitdaging. Zeker omdat er vandaag rond 23.00 nog een aantal gasten gaan komen. V
Volgende week maar even bijslapen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten