vrijdag 8 maart 2019

Griep!

Meestal krijgen we verkoudheden en snottebellen mee van onze kleinkinderen uit Nederland, maar een paar weken geleden namen Nederlandse gasten voor ons de griep mee uit Nederland. En wat voor een griep.
We waren blij dat we de rallydagen goed en fris doorgekomen waren. En hadden al heel veel opgeruimd en schoongemaakt (op een lading was na). Onze Nederlandse gasten waren goed en wel vertrokken toen de griep toesloeg. Eerst Gerard, die begon met keelpijn, koorts en ziek zijn en een paar dagen later begon ik met een zere keel, koud hebben vanaf de botten en koorts. Heel niet lekker dus en dat hield een ruime week aan. Nog nooit zo veel overdag en 's nachts geslapen tussen de hoestbuien door. Onze voorraad van citrosan en paracetemol is aardig geslonken. Op wat hoesten na is het leed bijna geleden.
 
Tussendoor moest een van onze auto's nog naar de keuring. Er moest nog wel wat gemaakt worden omdat ik een van een ijzige weg af was gegleden. Een veer (of zo iets) en een deel van de uitlaat moesten daardoor gerepareerd worden. Niet fijn als je je longen uit je lijf hoest en koorts hebt maar de tijd drong. Op 28 februari was de uiterste datum voor de keuring. Om 16:40 stond de auto netjes op zijn beurt te wachten en werd zonder problemen goedgekeurd. Toch altijd weer een fijn gevoel als je weer een jaar mag doorsturen.
 
Even dachten we, vorige week, dat de winter klaar was na een paar mooie dagen met zon en niet hele lage temperaturen. Ook dat bleek anders te zijn. Een aardige laag sneeuw viel afgelopen zondag en vanaf die dag lijkt het nog niet klaar te zijn. Bijna iedere dag valt er nog wel wat. En wij zijn toch wel een beetje klaar met de winter. Behoefte aan zonneschijn en wat warmer weer. Hopelijk komt binnenkort een beetje voorjaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten