zondag 18 december 2011

Fijne Kerstdagen!

Leefden we een week geleden in een frisse witte wereld, in de afgelopen week is dat weer veranderd. De temperatuur kwam ruim boven 0 graden en de dooi trad in. Gevolg: gladheid op de weg. De spark (slee met handvast om achter te lopen) moest te voorschijn gehaald worden om geen grote glijpartijen te maken. Werk hebben we nog genoeg. Zelf ben ik begonnen met het behang van de muur in een slaapkamer te steken. We hadden deze kamer in de maand mei behangen. Oud behang, dat hier op zolder lag en genoeg was voor deze kamer. De onderlaag zat er goed strak op dus het moest mogelijk zijn om het nieuwe behang er over te plakken. Deze luiheid werd gewroken. Het nieuwe behang liet iedere keer los op een aantal punten. De eerste reden die we bedachten was dat de temperatuur van ongeveer 30 graden (die op dat moment van het behangen gemeten was) de oorzaak kon zijn. De lijm was te snel gedroogd. Na verschillende de pogingen om alles goed vast te krijgen besloten we dit najaar dat alles er maar af moest zodat er een nieuwe laag op kan. Alleen mijn lijf is het hier niet mee eens. Even behang steken is geen probleem, maar als dit te lang duurt begint mijn schouder te protesteren. Deze klus gaat dus in verschillende gangen. Gerard is daarnaast bezig om in ons huis een aantal klussen af te maken zodat we allebei ons projekt hebben.
Wie ook een projekt had, door ons, was onze internetleverancier. Bijna het gehele afgelopen voorjaar, zomer en herfst hebben we een probleem gehad met de verbinding. Deze was heel wisselend. Wij zijn door het vele bellen naar de leverancier niet zulke goede vrienden meer. Na het opsturen van nieuwe modems, een monteur (met nieuwe modem)  kwam er eindelijk iemand op het idee om de telefoonleiding eens extra te checken. (Gerard had dit al eens gevraagd of het daar niet aan kon liggen, maar dat was niet het geval). Op ons terrein was het ook geen probleem, maar buiten ons terrein werd er een breuk in 1 van de kabels gemeten. Tot nu toe lijkt het probleem opgelost (eindelijk). Het werkt een stuk beter als de verbinding niet met regelmaat wegvalt.
Ook werd dit jaar gisteravond in het kerkje van Gräsmark het jaarlijkse Jul-concert gehouden. Verleden jaar was het er, voor mij, niet van gekomen om dit bij te wonen, maar dit jaar was het wel mogelijk. En het was sfeervol. Allereerst stonden er weer veel buitenkaarsen te branden langs het pad naar de kerkdeur toe. Ook in het kerkje stonden er 2 kerstbomen en veel kaarsen te branden. Het koor dat zong en de band nam de rest van de sfeer mee. Al met al een feestelijk gebeuren en zeker de moeite waard. Gelukkig vonden meer mensen dat het de moeite waard was, zodat het kerkje redelijk gevuld was. De Kerst kan komen.
Voor ieder dan ook fijne Kerstdagen! Gerard en Hannie
PS: ons gastenboek is tijdelijk op onze site geblokeerd. Met regelmaat werd deze bezocht door "gasten" die onzin schreven. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten