maandag 30 april 2012

30 april Vålborgsmässa!

Een dag later dan normaal een stukje op het blog. Gisteravond hadden we een tijdje geen internet dus onmogelijk om iets te verzenden. Wel hebben we een gezellige avond gehad met Marga en Willem die hun laatste avond in Värmland doorbrachten na een verblijf van een jaar hier in de buurt. Stekken van geraniums, de vuurkorf die geleend was en nog meer kregen we terug. Vooral de ervaringen die we via deze mensen rijker zijn geworden zijn heel waardevol. Zo weten we bijvoorbeeld nu dat er in Zweden ook een soort van museumjaarkaart te koop is voor ongeveer 150 kronen waardoor er bij verschillende musea een korting wordt gegeven van wel 50%. De 150 kronen zijn dan heel snel terug verdiend.
Het mooie weer van de afgelopen dagen heeft er voor gezorgd dat we wat extra campinggasten hebben gekregen. Het is in Zweden voor sommige mensen een lang weekend. Vandaag wordt de lente welkom geheten door middel van de Vålborgmässa. Een traditie waarbij 's avonds vuren worden aangestoken. Bij verschillende Hembygdsgårdar wordt dit gevierd met koffie + koek en optreden van een koor. Ook is de koning van Zweden jarig (net zoals de koningin van Nederland) Zo geeft het de Nederlandse Koninginnedag mij, in Zweden, een apart tintje.
Gewerkt wordt er nog steeds. Behangen, schilderen en andere klussen hebben we nog volop. Dus snel weer aan het andere werk.
Hannie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten