zondag 14 oktober 2012

Dieren en hun sporen gespot.

De afgelopen week hebben we prachtig weer gehad (op vandaag na). Zon overdag, 1 bui regen op dinsdag in de nacht en de rest van de nachten vorst. 's Morgens kou en voor de rest heerlijk in de zon.
We zijn deze week ook verwend met het zien van een elandmoeder en 2 jongen erbij. Op de weg van Gräsmark naar Karlstad. Mijn inzien kwam deze ontmoeting meer doordat er gejaagd werd in de buurt dan elanden zien die op hun gemak aan het kuieren zijn. De jacht schijnt redelijk goed geweest te zijn. De natuur in evenwicht houden, zo wordt dit door verschillende mensen gezien. Maar goed het hoort nu eenmaal bij het wonen in Zweden. Wat voor mij ook nog een leuke verrassing was, tijdens een wandeling met Gerard en Sam in het bos waren de beversporen. Wij liepen naar de revier toe in de buurt en waren op de terugweg toen we de onderstaande bomen zagen. Voor zo ver mijn kennis rijk waren de knaagsporen vers. Bevers hebben we op dat moment niet kunnen spotten, maar wel de sporen waar ze in en uit het water komen. Ook  kwamen we mest van een dier dat geen eland, vos of wolf was tegen (misschien berenpoep?) Het is dan wel een rijk gevoel om te wonen in Zweden.
Verder zijn we op ons gemak met allerlei dingen bezig. Aan de tractor moest het een en ander gebeuren zodat Gerard daar mee aan het hobbyen was. Zelf ben ik begonnen met het schilderen van een muren in een van onze huisjes. We hadden in het voorjaar verf gekocht om wanden in een ander gebouw te schilderen, maar later toch gekozen om deze te behangen. De verf stond nog steeds in de voorraad en voordat de vorst nog heviger wordt wil ik deze gaan op de muren hebben. Het knapt lekker op en is best leuk om te doen. Af en toen hebben we nog enkele gasten die bij ons een nachtje overblijven. Nog een paar weken en de camping is dicht. Wat boekingen betreft mogen we niet mopperen. Tijdens de rally in Zweden zijn de meeste huisjes bij ons al gereserveerd. Niet slecht in oktober vind ik zelf.
Hannie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten