zondag 7 oktober 2012

Marktbezoek en een rit naar Mora.

De oktobermaand is begonnen met in ieder geval de laatste 2 nachten nachtvorst. Wat daar een voordeel van is dat de zon volop scheen overdag en de was daarbij goed kon drogen. Onze "laatste" campinggasten zijn afgelopen dinsdag weer richting huis vertrokken met een tot ziens in het nieuwe jaar. Het eerste nachtje sinds lange tijd dat we alleen op Gräsmarksgården sliepen zonder andere gasten (en ook een beetje konden uitslapen). Woensdag kregen we bezoek van een paar motorrijders die ook een nachtje wilden logeren in een huisje. Het was die middag, door regen, geen gezellig weer om op een motor te rijden, maar goed. Op dit moment is het weer heerlijk rustig. Gerard is de afgelopen week een aantal uren in de weer geweest om een behoorlijke kuil die aan het begin van ons pad iedere keer weer terug kwam te egaliseren. Hiervoor had hij iets in elkaar gemaakt dat achter de tractor gehangen werd en als een soort van kam over de grond schraapte. Het heeft in ieder geval gewerkt zodat de meeste gaten weg zijn.
Afgelopen vrijdag was er herfstmarkt in Sunne. Normaal gesproken had ik daar wel heen willen gaan, maar omdat er in Arvika ook herfstmarkt was van vrijdag tot zondag, viel deze keer de keus op Arvika. En eerlijk is eerlijk het was een gezellig, maar vooral druk gebeuren. Misschien was de tijd op zaterdagmiddag rond 2 uur niet helemaal handig. Wat een mensenmassa liep daar over de marktstraten. Zelf heb ik nog 14 paar sokken gescoord voor maar 100 kr. Wat ik veel leuker vond was de kermis die hierbij was. Jammer dat ons kleinkind nu even niet bij ons was. Zoveel leuke dingen waar kleine kinderen in konden had ik nog niet eerder gezien op een kermis. En ook voor "grotere" kinderen was er volop te beleven. Een leuk gebeuren om naar te kijken. Ook vandaag zijn we (ook door het mooie weer) er op uit gegaan. Richting Mora deze keer. Door de verhalen van een aantal van onze gasten was ik nieuwsgierig naar. Zelf waren we nog nooit die kant op geweest in Zweden. Vandaag dus wel. Een aardige rit van een paar honderd kilometer. Even een bezoek gebracht aan het gebeuren waar de houten paardjes gemaakt worden. Buiten kijken kon maar de rest was dus ook allemaal dicht in oktober in het weekend. Het was even leuk en we zijn er geweest.
Ons tempo van de laatste week gaan we nog even volhouden. (Naast de werkzaamheden als even soppen, wassen en uren strijken). Het is goed om even bij te tanken.
Hannie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten