zondag 16 december 2012

Kerstkoor in de kerk!

Veel meer sneeuw is er gisteren gevallen. Ik denk wel zo'n 30 of 40 centimeter. Daar komt bij de temperatuur flink omhoog is gegaan naar ongeveer 0 graden. Goede plak-sneeuw om sneeuwpoppen te maken. Helaas daar geen tijd voor gehad. Het sneeuwvrij maken neemt een hoop tijd in beslag. Gerard met de tractor en ik met een sneeuwschuiver in de handen. De omgeving bij de receptie moet bijgehouden worden en zo ook bij de huisjes. Hoe langer er gewacht wordt, hoe zwaarder de klus worden. Zeker als het begint te dooien. De sneeuw begint dan in te klinken en wordt behoorlijk zwaar. Wat het oplevert is dat je er lekker rozig van wordt en goed van kan slapen.
Vandaag was er in de kerk in Gasmark het jaarlijke kerstconsert. Bijna ieder jaar ga ik daar toch heen om de kerstsfeer te proeven. Deze keer zong een goede kennis van ons ook mee. Vorige week had ze me helpen herinneren aan de datum en tijd. Het naar de kerk toelopen is al een bijzonder gebeuren. Links en rechts langs het looppad stonden allemaal ronde buitenkaarsen. In de kerk zelf brandden de kaarsen die om de paar banken op de hoek stonden, met een windglas er omheen. Er werden klassieke liederen gezongen en gespeeld. Wat het speciaal maakte was dat er naast de begeleidende muziek ook hier en daar meegespeeld werd met een saxefoon en viool. Al met al een sfeervol gebeuren.
Wat er ontbrak was de kerstboom en degene die iedereen welkom zou heten. Deze dame bleek met een gebroken arm bij de eerste hulp in Torsby te zitten omdat ze gevallen was. Het is dus evengoed opletten met sneeuw op de weg blijkt maar weer.
Hannei    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten