zondag 2 december 2012

Koning winter gearriveerd!

Koning winter is in Zweden aangekomen. De afgelopen nacht gaf -16 aan op onze buitentermometer bij ons huis. Ook is er wat sneeuw gevallen zodat alles er als een echte winter begint uit te zien. Het is verrassend om te zien hoe verschillend de hoeveelheid van sneeuw kan zijn. In Sunne is de sneeuwval minimaal. Hoewel ze bij SkiSunne echter begonnen met het aanzetten van de sneeuwkanonnen zodat er hopelijk met de kerst sneeuw ligt. (als het maar koud genoeg blijft).

Tijdens onze rit richting Ärjang was het verschil van sneeuwhoogten duidelijk zichtbaar. Afgelopen woensdag zijn er spijkers met koppen zijn geslagen, bij een bijeenskomst van een aantal zweedse campingeigenaars die voor de SCR op de Caravan (januari) in Leeuwarden gaan staan. Zelf zal ik op zondag, maandag en dinsdag van de partij zijn.
De SCR en campings is Zweden promoten is het doel. Dat wij dat niet alleen doen blijkt uit een mooie reportage in het blad Nordic nr.4. Hierin staat een speciale Zwedenspecial omschreven. Er staan een aantal provincieen beschreven met hun aktiviteiten en cultuurtips. Ook staat er praktische informatie in over Zweden. Met name de vooroordelen blijven een punten die niet genoeg ontkracht kunnen worden. Zweden is n.l. niet duur. Er is namelijk goedkopere benzine, campings en ook uit eten gaan is niet duur. Het is er niet koud in de zomer door het landklimaat. En er zijn niet overdreven veel muggen. (Wij hadden meer muggen in Nederland bij ons huis als dat we hier hebben.) Een extra plus zijn de lange dagen in de zomer. Hoe dan ook Zweden is een prima vakantieland.

Hannie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten