zondag 13 oktober 2013

Via Denemarken naar huis.

Afgelopen dinsdag zijn we vanuit Nederland weer richting huis gereden. Met 2 nieuwe 2-persoonskajaks op het dak van de auto. Afgelopen zomer kwamen we er geregeld een aantal tekort. Zo zijn we naar onze leverancier van onze oudere kano's en kajaks gegaan in de Wormer. In dezelfde kleurstijl van onze andere kajaks zijn we nu dus 2 kajaks rijker. Het wordt een kleurrijk geheel op het meer en de rivier aankomend jaar.

Deze keer besloten we om de terugreis via Denemarken te maken en over de bruggen te gaan. Op camping Blommenlyst bij Odense hadden we telefonisch een overnachting geboekt in een van de campingstuga's (www.blommenslyst-camping.dk) . We hadden daar een prima overnachting en konden nu eens kennis maken met de eigenares. Al jaren attendeert zij haar gasten op onze camping (als mensen naar Zweden gaan) en wij onze gasten op haar camping (als gasten via Denemarken over de bruggen terug reizen). Het was dan ook leuk om elkaar eens in het "echt" te zien. De camping is niet zo groot met 60 plaatsen en heeft een 8-tal (dacht ik) eenvoudige campingstuga's. Douche en toiletten zijn te gebruiken in het kleurrijke sanitairgebouw.
Op woensdag dachten we snel op de rit te zijn naar huis. Niets was minder waar. We kwamen in de file waar we over een kleine 3 km wel 3 1/2 uur deden. Zodoende werd het ook laat voordat we weer thuis waren. (rond 1 uur 's nachts).
Op Gräsmarksgården was alles goed gegaan tijdens onze afwezigheid en onze helpende krachten zijn vandaag weer richting huis vertrokken. Ondertussen is de herfst hier duidelijk zichtbaar. Zo gauw de eerste nachtvorst is geweest lijkt het nog wel sneller te gaan. Maar het is buiten echt prachtig met alle gekleurde bomen. Na een dagje regen op donderdag is het de laatste dagen geweldig weer. Overdag flinke zon en 's nachts een beetje vorst -2 a -3 graden. Rustig is Gerard begonnen met het aftimmeren van sierlatten langs de ramen aan ons huis. Doordat hij de bovenlat in een flauwe driehoek heeft gehouden, maakt het het zicht van ons huis iets zachter. De latten konden zelfs overdag nog geschilderd worden in de zon. Wat ook nog even geschilderd is zijn onze lantaarnpalen. De een na de andere lamp had het begeven zodat de ladder er toch bij gehaald moest worden om deze te vervangen. Verf hadden we al heel lang in huis zodat het enkel een kwestie van kwasten was. Hoewel? Gerard en Hans zijn er toch wel even mee bezig geweest, maar het resultaat mag er wezen. We hebben weer wat nieuwe energie en altijd wel klussen die gedaan kunnen worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten