vrijdag 10 juli 2015

Värmland is warm land, maar nu even niet.

De warme dagen zijn al snel vergeten. Een paar dagen geleden hebben we een omslag van het weer gekregen. Van blote armen en korte broeken is het nu tijd voor vesten, truien en lange broeken. De temperatuur is meer dan 3 kwart gedaald en de regen viel met regelmaat naar beneden.(gelukkig minder dan er werd voorspeld). Van zomer- gingen we naar een herfstgevoel. Het is jammer voor nieuwe gasten die nu aankomen. Gasten die al langer bij ons zijn en vertrekken, zijn tevreden en horen wij  niet klagen. De meeste hebben zomerse temperaturen gehad op een paar dagen na.
Mijn praatje dat ik met regelmaat op de beurs verstrooi "komt u naar Värmland, dat betekend warm land en vele zonuren in de zomer" klopt nu even niet meer. Zoals het er nu uitziet gaat het weer gelukkig wat beter worden. Hoewel de voorspellingen niet altijd kloppen op de weersites via internet. Er kan n.l. regen staan terwijl de zon schijnt en zo ook omgekeerd. Het best is het om per dag maar af te wachten. Er kan tenslotten niets aan veranderd worden.
Even nog een berichtje. Tijdens de afgelopen dagen is er in Sunne een wolf gespot in het centrum. Een berichtje in de streekkrant maakte hier een melding van. Wat er verder mee gebeuren is mij niet duidelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten