zondag 20 december 2015

Bijzonder decemberweer.

Hoe raar kan het weer zijn. Deze week hebben we nachtvorst van -15 gehad in een mooie winterse wereld volop met rijp aan de bomen. Een heel klein beetje sneeuw is er gevallen met daarna een dag of nacht met regen. Gevolg ijzel op de wegen. Op dit moment staat de thermometer op 10 graden. Gisteravond zagen wij muggen vliegen bij onze buitenlamp. Tot nu toe hebben we nog niet zo'n rare decembermaand gehad. De skiplaatsen doen hun best om bij vorst sneeuw te maken, maar het zal best lastig zijn met die wisselende graden. Gelukkig hebben we nog een langlauf-tunnel in de buurt voor de gasten die echte sneeuw willen zien. Hoewel volgende week kan alles weer anders zijn.
 
In het kerkje van Gräsmark werd gisteravond het jaarlijkse kerstconcert gehouden. Het ziet er altijd heel sfeervol uit om het kerkje dan binnen te gaan. Hoewel de foto niet scherp is het sfeertje zichtbaar.
Volk was er genoeg in ieder geval.
De nodige werkzaamheden zijn gedaan om alles een beetje in kerstsfeer te brengen. Omdat het hier toch rond 15.00 uur begint te schemeren lijken de dagen kort. Ons tempo passen we aan op de lengte van de dagen.
 
Wij wensen iedereen hele fijne Kerstdagen!
 

1 opmerking: