zondag 28 februari 2016

Voorjaarsgevoel met winters landschap.

Hoewel alles buiten nog steeds wit door de sneeuw is, lijkt het een beetje voorjaar. De zon schijnt regelmatig overdag en voelt best warm aan. De dagen worden steeds langer (ook een teken dat het voorjaar eraan komt) en de vogels lijken meer geluid te maken. Eigenlijk hebben we een lekkere week achter de rug. We zijn bezig met verschillende dingen. Af en toe word ik verwend door dieren die opeens uit het niets verschijnen. Zo gebeurde het dat we aan de koffie zaten en er een ree langs een weg voorbij kwam wandelen.
Een andere ree kwam vanmorgen vroeg eens langs om te kijken of er nog iets voor hem te eten lag  Meestal zie ik dat hij geweest is omdat wortel, appel of stukjes brood verdwenen zijn. Vanmorgen rond 7 uur hadden we een contact-momentje. Leuk dat dit jonge mannetje zich liet zien en dat hij de tijd nam om op de foto genomen te kunnen worden. Vandaag och maar weer wat verse appelschillen neer leggen.


Een extraatje kreeg ik van een eekhoorn die de weg overstak. Geen foto hiervan, maar wel erg mooi om te zien. Nu wordt het weer tijd om elanden te spotten. Die zien we maar zo af en toe en het zijn er echt een stuk minder dan 7 a 8 jaar geleden. Volgens veel mensen komt dit door de hoeveelheid wolven. Er zijn echter ook mensen die ze in korte periode regelmatig spotten. De mazzellaars.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten