dinsdag 13 september 2016

Fijn septemberweer!

Een nieuwe telefoon zorgt ervoor dat er af en toe nummers worden gebeld zonder dat ik daar mijn best voor doe. Het gevoelige scherm kan door enkel verplaatsen van de telefoon contact maken met laatste nummer zonder dat ik er erg in heb. Gevolg een telefoontje dat ik eigenlijk niet wil maken en daarvoor weer excuus moet aanbieden omdat het een foutje is. Fijn deze gevoelige techniek.

Gistermiddag stond in het teken van de keuringen van auto en aanhanger. Auto's worden hier ieder jaar gekeurd en de aanhanger iedere 2 jaar. Een paar dagen eerder hadden we het al druk gehad met het schoonmaken en leegruimen van de auto's (dit was dan ook nodig en de keuring was hier een goede reden voor). De aanhanger was picobello. De Fiesta bleek 2 nieuwe voorbanden nodig te hebben. Bij de Skoda scheen 1 lamp iets te hoog volgens de keuringsmeester. Even naar een garage toe om dit aan te passen en weer terug komen was zijn advies zodat er geen herkeuringskosten berekend hoefde te worden. Het ging om een heel klein stukje, maar regels zijn regels in Zweden. Een Volvo-garage wilde niet werken aan een Skoda dus op naar de volgende garage. Hier hadden ze het binnen 10 minuten geregeld. Daarna 2 "nieuwe" banden gehaald voor de Fiesta bij een andere zaak in Sunne en terug naar de keuring. Alles was nu goed en veilig en wij wat armer.

Dit weekend was er in Torsby de jaarlijkse herfstmarkt. Van vrijdag tot zondag en het was prachtig herfstweer hiervoor. Op vrijdag was het gelukkig nog niet zo druk als normaal in het weekend. Een paar mooie heideplanten gekocht , zodat de geraniums naar binnen kunnen. Het zal niet de eerste keer zijn dat deze plotseling bevriezen door een nachtvorstje.
Deze laatste weken, dat de camping open is, is het nog steeds een beetje van komen en gaan. Gasten met een kampeerauto, caravan, maar ook nog mensen die in hun tent vakantie houden. Daarbij nog steeds een antal huisjes gevuld. Wij zijn tevreden en hopen op een hele maand van mooi weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten