zondag 25 september 2016

Rustig aan.

Wij zitten nog steeds in een gebiedje van mooi en rustig herfstweer. Hoewel er vrijdag iets aan regen is gevallen. Dat is altijd goed voor de grond die kurkdroog is. Het gras groeit nog steeds een beetje zodat er nog af en toe gemaaid moet worden. Campinggasten zijn er niet zo veel meer. Er staan iedere dag wel wat campingplaatsen gevuld, maar die zijn op een hand te tellen. Over een week gaat de camping dicht en kan er een gedeelte winterklaar gemaakt worden.

Dat is anders met onze huisjes. Deze zijn nog steeds geliefd. Zweedse gasten die al voor de 3 of 4de keer in september een huisje huurden en nog een bosbedrijf uit Mora. Dit bedrijf komt ook al een aantal jaren bij ons in het voor en/of naseizoen en dat is nu ook het geval. Het gaat zo nog een paar weken door.

De natuur begint steeds mooier te worden met de herfstkleuren van geel en rood. De eerste vetballen, die ik opgehangen had, komen vogels op af alsof ze in geen maanden eten hebben gehad. Hoe ze dit zo snel ontdekken is mij een raadsel. Verder rennen er zo af en toe eekhoorns over de grond om vervolgens snel in een boom te klimmen. Het blijft een afwisselend geheel wat buiten allemaal te zien is.
Wij doen het wat rustiger aan. Een beetje schoonmaken. Hier en daar wat schilderen. Weer eens een boek lezen en wat breien (voordat het kleinkind te groot is en er opnieuw begonnen moet worden). Even een moment van rust.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten