zondag 25 juni 2017

Een vrolijke zomer!

 
Na een aangenaam midzomerweekend loopt het nu weer even leeg. We hadden echt Zweeds midzomerweer werd ons verteld. Van alles wat zoals een zonnetje, wat wind en een flinke bui regen tussendoor.
 
De groepen van familie en vrienden, die komen, wordt ieder jaar groter. Een groep uit Brunskog, die al jaren bij ons hun midzomerfeest vieren, hadden groot plezier gehad. Bloemen geplukt, zodat een eigen mini-midzomerboom kon worden gemaakt. Spelletjes doen, zwemmen en wandelen en lekker eten en drinken. Zelfs de bui regen die even een grote plas maakte gaf plezier. Even lekker "een groot kind" zijn en op blote voeten plenzen in de plas (werd mij verteld).  
 
 
De familie uit Ransäter hadden zich verdeeld over verschillende huisjes en kampeermiddel. Een grote tent werd er gemaakt om het daar met elkaar gezellig te hebben. Deze mensen kwamen speciaal om hier in het dorp bij de Hembygdsgården (het openluchtmuseum) mee te doen met de spelletjes en het dansen om de "midzomerboom". Dit samen met  hun kinderen en kleinkinderen. Zoals ieder jaar werd dat daar weer georganiseerd. De laatste jaren door een groep mensen uit het dorp die Gräsmark meer en meer op de kaart willen zetten.  
 
Ook een aantal Noorse gasten waren van de partij. Hoewel die toch vinden dat midzomer op zaterdag gevierd diende te worden en niet op de vrijdag ervoor. Maar dat gebeurt hier in Zweden nu eenmaal.
De langste dag is ondertussen voorbij en langzaam maar zeker wordt het iedere een beetje eerder donker. Hoewel, op dit moment is daar nog niets van te merken.
Wij wensen iedereen een hele fijne en vrolijk zomer toe. 
 

1 opmerking:

  1. Als wij naar de camping ergens ga nemen wij altijd een opzetzwembad mee. Zo opgezet en zo weer afgebroken. Dan heb je gewoon je privé zwembad voor de deur.

    BeantwoordenVerwijderen