maandag 5 juni 2017

Blije mannen.

Wij zijn lekker bezig en hebben al bedrijvige dagen achter de rug. Onze eerste hulptroepen zijn gekomen. Heerlijk om extra handen te hebben die helpen bij de buitenboel op het terrein met gras maaien, harken schoon maken en nog veel meer.
Hoewel het een kleine week geleden nog prachtig weer was, is het de afgelopen week wisselvallig geweest. Wat winderig, af en toe een lekker zonnetje, maar ook een regenbui.

Afgelopen donderdag hadden we een school te gast voor 1 overnachting. Voor de 3de keer en het was weer gezellig. Doordat een dag ervoor de kabel van fiber ergens een breuk had opgelopen hadden we een halve middag, avond en deel van de nacht geen internet meer. Gevolg dat de computer het niet deed en er met een betaalkaart niet betaald kon worden. Jammer voor onze gasten en natuurlijk ook voor ons. Toen de volgende dag de betaalautomaat nog niet werkte toch maar even gebeld met de leverancier. Het ding moet worden ge-update. De leiding van de school waren ondertussen al vertrokken zodat daar een factuur heen gestuurd kan worden. Een ander dingetje was dat een van de leerlingen een dieet had wat ik zelf moeilijk vond. Er zijn in Zweden best veel kinderen die of glutenvrij of lactulose vrij voedsel gebruiken maar deze leerling was nog iets meer bijzonder. Om hier over wat meer te horen ben ik even langs onze buurvrouw gegaan die het restaurant heeft. De leerlingen en leerkrachten zouden daar hun avondeten bij aankomst nuttigen dus zij wist vast wat er bedoeld werd dacht ik. Wat was ik blij met zo'n buurvrouw. Ze wilde wel een paar broodjes extra bakken zodat deze bij het ontbijt konden worden neergelegd. Heerlijk deze hulp en nog een paar extra broodjes voor in de vriezer voor het geval dat.....
De dag dat de school vertrok was een dag van aankomst van een 16-tal motorrijders uit Nederland. Er moest dan ook even flink gewerkt worden om alles weer spik en span on orde te hebben, maar het is gelukt met hulp van onze hulpkrachten. We keken even raar op dat de "eerste motorrijders" met de auto aankwamen. "de rest volgt echt op de motor" werd ons verteld. En dat klopte. We hebben een heerlijke groep mannen tussen de 42 en 72 jaar (voor zover ik het heb begrepen). Het is gezellig en men is tevreden. Gisteren is de groep elanden gaan bekijken in het elandenpark in de buurt. Ieder was het er over eens dat het een geslaagd uitstapje was. Morgen gaan ze kanoen en kajakkken. Hopelijk zijn het dan weer blije mannen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten