woensdag 15 mei 2019

Een waterval!

Gerard is bezig om een paar toiletten in ons hoofdgebouw op te knappen. Even een frisse wind er doorheen. Kleine ruimtes nemen over het algemeen net zo veel tijd in beslag als grote ruimtes. (en soms zelfs meer). Het knapt er in ieder geval geweldig van op.
Het weer daar ben ik nu wel weer blij mee, maar we hebben koude dagen en nachten achter de rug. De violen willen maar niet echt groter worden door de kou. Af en toe nog nachtvorst maakt het niet makkelijker voor deze plantjes. Een geranium en wat andere planten kregen door een nachtvorstje een aardige klap. Of dit nog wat gaat worden moet ik maar afwachten. Toch is het iedere dag een gewoonte om vorstbestendige planten naar binnen en naar buiten te zetten. Dan moet er natuurlijk niets vergeten worden.
 
Afgelopen maandag zijn we even toerist geweest. Bij ons op de balie in de receptie liggen boekjes, die te koop zijn, over Värmland (ongerept en avontuurlijk Zweden, geschreven door Ton en Suzanne Strijbosch). Er staat ook een stukje in over een wandeling vlakbij een waterval (Brattfallet/ Halgåleden ). Daar waren we nog niet geweest. De zon scheen en we wilden even wat anders zien dus op naar de waterval. Op een klein uurtje rijden vanaf Gräsmark. En het was de moeite waard. Misschien omdat het nog voorjaar was en er regen was gevallen, maar de waterval was een mooie waterval.
 
 
Voor ons leuk om eens wat nieuws te zien. Ons idee om veel meer dingen te ontdekken in Zweden (ongeveer 12,5 jaar geleden) is nog niet helemaal gelukt. Daar gaan we in de toekomst vast aan doen.

1 opmerking: