donderdag 2 mei 2019

Even wat regen.

 
We hebben zomerse weken achter de rug. Tot gisteren. De regen, die erg nodig was is gevallen, maar nog niet genoeg denk ik. Op 30 april wordt hier ieder jaar bij het meer, volgens traditie, de winter afgesloten door middel van een vuurstapel. Door de droogte van de afgelopen weken werd er, in overleg met de brandweer, besloten om dat dit jaar niet te laten plaatsvinden. Heel logisch natuurlijk want een bosbrand is zo gebeurd en daar zit niemand op te wachten. De stapel met gesnoeide takken, delen van bomen enz. ligt nog te liggen. Wat daar mee gebeuren gaat is mij nog niet duidelijk.
De temperatuur is na de regen ook behoorlijk gezakt en de wind maar het nog wat frisser.
 

Onze kinderen en kleinkinderen hadden besloten om op 2de paasdag bij ons te komen en een weekje te blijven. Heerlijk natuurlijk en fijn dat ze buiten konden zitten en spelen (het laatste door de kleinkinderen vooral). In de zon met resten sneeuw spelen was een nieuwe ervaring. Ondertussen zijn ze al weer een aantal dagen thuis en zijn de werkzaamheden weer hervat.
 
Ook wij zitten niet stil. Er wordt wat geklust, buiten is er genoeg te doen en administratie neemt ook wat tijd in beslag. Campinggasten komen en gaan en een aantal huisjes zijn gevuld door boswerknemers. Langzaam krijgen weer het ritme om te wennen aan de drukkere periode.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten