woensdag 29 mei 2019

Leuke middeleeuwse markt Lekvattnet.

Het gaat lekker op dit moment. Hoewel het weer iets beter mag worden. Wisselvallig weer genoeg gehad en dat geldt ook voor de regen. De grond is vochtig genoeg en kan er wel een tijdje tegen. Het is fris door wind en zelfs een beetje koud 's nachts. De violen doen het prima en deze staan best wel leuk in de klompen die verleden jaar zijn achter gelaten door een van onze gasten.
 We hebben een bedrijvig weekend achter de rug. Een motorgroep uit Värmland was te gast bij ons voor de 6de of 7de keer. En het was weer gezellig met zo'n 28 stuks aan motoren en hun berijders. 1 dame en de rest allemaal heren. Voorheen waren de deelnemers bijna allemaal 50+. Deze keer hadden die niet de overhand 30 en 40+ was het merendeel.
 
Op zaterdag hadden we nog even tijd, na de schoonmaak van zaal, keuken en sanitair, om naar een middeleeuwse markt te gaan in Lekvattnet. Er was iemand eerder bij ons geweest om flyers op te hangen waardoor wij wisten dat die markt er was. Het was bedrijvig en leuk. Er waren verschillende kraampjes, mensen in allerlei "middeleeuwse" kostuums, enz.
We hebben een show bekeken van jongleurs en ook een smid ontbrak niet bij het gebeuren. Die dag scheen de zon gelukkig ook nog. Fijn voor de markt en voor onze motorrijders. Nu een aantal dagen nagenieten van de was die nog niet helemaal gedaan is. En het is niet weinig lakens, dekbedhoezen en handdoeken voor 28 personen. We komen er wel weer doorheen. Als het weer nu ook maar een beetje meespeelt.   Geen opmerkingen:

Een reactie posten