zondag 7 april 2013

Een positieve week!

Een beetje Piet Mondrian met zijn Boogie Woogie vind ik zelf. Hoe dan ook de wanden bij de douchen en wasgelegenheid in de Lupin beginnen er vrolijk uit te zien. Gerard is hiermee begonnen, nadat er veel gesloopt en weer opgebouwd is. Het blad waar de wasbakken op komen te staan is besteld bij Ikea en wordt de 15de geleverd. Het schuine plafond geeft veel snijwerk en neemt dan veel tijd in beslag, maar het is zo leuk om het beter te zien worden.
De afgelopen week is het overdag weer prachtig weer geweest. Met daarbij dus koude nachten. Sneeuw ligt er ook nog steeds bij ons op het terrein. De laag wordt minder dik en er komt steeds meer groen doorheen. Daarbij hier en daar aardige plassen die bij de nachtvorst bevriezen om overdag weer te ontdooien en heel langzaam wegzakken in de grond. De afgelopen week zijn een aantal van onze seizoengasten op de camping weer aanwezig geweest. De Duitse gasten, die de Paas bij ons doorbrachten zijn tevreden vertrokken. Zeker omdat er 2 elanden zich hadden laten spotten en deze wens nog op het verlanglijstje stond van deze gasten. Ze zijn vastgelegd op een foto.
Gisteren heb ik van Rita "Herman" in een potje gekregen. "Herman" is een massa melk, suiker en meel waar na een aantal dagen (mits de gebruiksaanwijzing goed wordt gevolgd) een cake van gebakken kan worden. Iedere dag moet "Herman" geroerd worden en om de zoveel dagen moet er suiker, melk en meel bij. "Herman" wordt hierdoor groter en groter. Na een aantal dagen kan de massa in vijven gedeeld worden en doorgegeven aan vrienden en kennissen. In Nederland heette dit een vriendschapscake. Leuk om te krijgen en goed voor het Zweeds om dit tot een goed geheel te laten komen.
Vandaag krijgen we nog een paar gasten via een bedrijf om tot vrijdag in een 2 tal huisjes te verblijven. Dit bedrijf had al 1 huis geboekt vanaf afgelopen maandag. Nu er nog meer bijkomen is dat alleen maar leuk.
Wat ook leuk was een gesprek dat wij gisteren hadden met een medewerker van de TUI Ferienhaus. Er komen een paar van onze huizen op hun website en volgend jaar staan we ook in de gids. Langzaam maar zeker krijgt Gräsmarksgården, stugor, camping & vandrarhem steeds meer bekendheid en dat is de bedoeling ook.! Fijne week allemaal! Hannie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten