zondag 14 juli 2013

Vuurkorven met statiegeld.

Hej,
Het is nog steeds mooi weer bij ons in Gräsmark. Ook is het een leuk gebeuren van komen en gaan van nieuwe gasten. Afgelopen vrijdag zijn we verrast met een geweldig stuk in de Fryjksdals Bygden (de streekkrant) met vooral veel foto's. Het blijft apart om ons zelf in de krant te zien.
Het is duidelijk te merken dat er in meer landen de vakanties begonnen zijn. De Nederlanders druppelen binnen. Daarnaast ook Duitsers, Zweden en Noorse gasten. Niet alleen op de camping maar ook in de huisjes. De kanotocht over de rivier is al vele maal gevaren door verschillende gasten. Vuurkorven staan hier en daar 's avonds te branden. Dit jaar vragen we voor de eerste keer statiegeld voor het gebruik hiervan. Gasten kunnen de korf lenen voor 25 kr. Als deze weer leeg teruggebracht wordt krijgt men de 25 kr. terug. Hierdoor zullen we geen hoopjes met verbrand hout meer tegenkomen op ons terrein en weten we waar de tonnen zijn.
Verder zijn we druk met het receptiewerk en schoonhouden van alles. Gerard werkt in een verlopen uur verder aan de tipi. Daarnaast is er begonnen met het kloven van hout voor de winter. De kachel moet kunnen branden deze winter en daar is hout voor nodig.
We zijn al een paar dagen verwend door Jan zijn kookkunst. Gisteren aten we spaghetti met vooraf een paprikasoepje en als toetje vers fruit met ijs. Vandaag heerlijke nasi gegeten met sate en pindasaus.
We hebben er nog steeds zin in.
Hannie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten