zondag 27 april 2014

Koud in Zweden????

 Op 2de Paasdag gingen de meeste gasten richting huis. Verder zijn we in een rustig tempo een beetje van alles aan het doen. Tegels buiten gelegd bij onze nieuwe sanitaire familieruimte. Hier en daar wat geschilderd en gesopt. Het voorjaar wordt steeds beter zichtbaar. De berken laten hun jonge groen zien.Hierdoor is langs de heuvels een lichtgroene waas zichtbaar naast de donkere groene kleur van de naaldbomen. Een heerlijk periode, deze tijd van het jaar. 

Hoezo koud in Zweden! Veel mensen denken dat vakantie houden in het noorden kou lijden is. Op beurzen wordt met regelmaat de vraag gesteld: "is het niet koud daar in Zweden en zijn er niet veel muggen? Het regent zeker veel hé?" Niets is minder waar. Deze week liggen wij zelfs in een hogerdrukgebiedje. Met temperaturen van boven de 30 graden in het zonnetje. Binnen in huis is het kouder dan buiten, zeker overdag. Daarnaast wel enkele nachten met een beetje nachtvorst. Planten die ik overdag buiten zet moeten 's nachts echt nog even naar binnen. De geraniums en vlijtige liesjes die ik bij de Lidl had gekocht moet ook nog even wachten voordat ze dag en nacht buiten kunnen staan. Een beetje een gedoe, maar straks zal alles er weer gezellig uit gaan zien. Voorlopig is het aangekleed met de violen en narcissen.

Het hogedrukgebied was een geluk voor onze gasten uit Karlstad dit afgelopen weekend. We hadden een groep die lid waren van de pistoolschutters. Ze hadden bij ons alle huisjes gehuurd en de schietbaan die achter in het bos ligt.
Het weer deed gelukkig mee. Er werd geoefend met schieten, gegrild op onze vuurplaats en de sauna werd gebruikt. Het idee is om 2 keer per jaar in Gräsmark te komen oefenen. In het voorjaar en najaar. Voor ons niet verkeerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten