maandag 7 juli 2014

Bedrijvigheid volop!

Hoe druk kan men het hebben. We hebben het druk gehad de afgelopen week. Gasten die komen en gaan. Gerard heeft onze zoon en zijn ouders de afgelopen week van het vliegveld gehaald. Ons gezelschap wordt steeds groter. Paul is ondertussen weer naar Nederland vertrokken.
Zaterdagavond laat werd het Nederlandse elftal gevolgd door zowel Deense als Nederlandse gasten. Zelf had ik het einde niet meegekregen omdat de ogen bijna dichtvielen. Aankomende week zien we het vervolg. Wanneer Nederland wererldkampioen wordt kopen Wij een grotere tv heb ik mezelf voorgenomen.

Gisterenmiddag is er een groep bij ons gearriveerd die uit Kaapstad komen. Een bekende uit het dorp had hiervoor kamers bij ons gereserveerd. De jonge mensen vermaken zich prima. Het weer maakt veel goed. Zo wordt gevoetbald in Gräsmark, getafeltennist, gezwommen (watertemperatuur vandaag 22 graden in het Udden) en gekanood. Vanavond is er een optreden in het missiehuis in Gräsmark. Het is een gezellig gebeuren. Alle jonge mensen lijken wel van cola en ijs te houden. Ook uit Kaapstad. De verkoop hiervan ging dan ook veel sneller en langer door dan ik gedacht had.

Afgelopen vrijdagmiddag werden we uitgenodigd om ons op zaterdag te promoten tijdens de Landsbygdens dag in Gräsmark met onze kano's en kajakken en wat we nog meer aanbieden. Hierdoor werden we even overvallen maar zeiden er zeker geen nee tegen. Gelukkig dat Rita bereid was om mij hierbij te helpen. Er werden verschillende waren aangeboden en bij een paar dames in klederdracht kon een kopje koffie gedronken Worden met daarbij een heerlijk koekje.


 
 Op die vrijdag kwamen we er ook achter dat er een hoofdwaterleiding druppelde. Gevolg was dat we een korte tijd geheel even zonder water zaten totdat de leiding gerepareerd was.
Eerder in de week is onze speeltuin rijker geworden door een glijbaan.

Deze werd afgelopen maandag bezorgd via DHL. Dezelfde dag kreeg ik een sms-je dat er nog een pakje bij de supermarkt in het dorp lag. Omdat we een nieuwe GPS hadden besteld klopte dat goed. Helaas was het betreffende pakketje nergens te vinden en zijn we al dagen via telefoon en mail ons best aan het doen om ons (van te voren betaalde) pakketje toch te ontvangen. Dit oplossing schijnt binnen 30 dagen te moeten gaan komen. We zijn benieuwd. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten