zondag 13 juli 2014

Värmland is warm land!

We hebben een week achter de rug met heel mooi weer. Zuid-Europese temperaturen (of toch gewoon Zweedse temperaturen). Värmland is tenslotte "warm land". Er is wel een dag geweest met een 2 tal flinke buien regen. Gelukkig is het water heel snel weg bij ons in de zandgrond. Wie ook weer vertrokken zijn, zijn de Afrikaanse voetballertjes. Die hebben zich prima vermaakt. Er werd gezwommen, gekanood en gekajakt, een voorstelling gegeven in het missiehuis in Gräsmark en ze zijn even naar het eland/ alpackapark geweest in Ekshärad. Zelfs de Zweedse begeleiding waren verbaasd omdat de elanden aaibaar waren. "Ik wist niet dat een eland tam gemaakt kon worden" vertelde een begeleider. Het uitstapje was dus geslaagd.
Op woensdagmorgen vertrok de groep vroeg in de ochtend weer richting huis. De begeleiding was een beetje op, maar zeer tevreden. Voor beiden partijen voor herhaling vatbaar.

Gisteren hebben we de verjaardag gevierd van onze zoon. Hij had zelf een heerlijke taart gehaald en als avondeten besloten we pizza te eten. Familiepizza wel te verstaan. Niet wetend hoe groot een familiepizza is. De 2 pizza's en 2 kebab-rollen waren echt even te veel,, maar erg lekker. 
 Zelfs Jentl en haar zus (die even op bezoek was) waren verbaasd. Gister werden we in de receptie verrast door een salamander die daar rondliep. Hoe die bij ons binnen was gekomen is nog steeds niet duidelijk. De grootste verrassing was dat hij zijn staart achter liet toen Gerard het dier had gevangen. De staart bleef nog een geruime tijd heen en weer bewegen. Hoe verrassend was dat.
Vandaag een drukke dag met veel gasten die ontbijt besteld hadden. Daarna alles opruimen en de kamers en huisjes weer nalopen en schoonmaken. Vanavond op tijd naar bed om een beetje bij te tanken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten