zondag 27 juli 2014

Vreemde geluiden!

Onze nieuwe anzichtkaarten zijn in de verkoop. Ze zien er mooi uit vinden wij zelf. Mede dankzij foto's die door Frank Pietersen gemaakt zijn. Daarbij de cretieve gaven van Jentl om het tot een fijn geheel te maken. Ze zijn zeker uniek.
Afgelopen week hebben we nog steeds kunnen genieten van warme en tropische temperaturen in Värmland. Soms zelfs een beetje te veel aan warme kant. Een flinke onweersbui gaf de verwaching dat de temperatuur daarna wel zou dalen. Niets was minder waar. Boven de 30 graden gaf de termometer weer aan. De temperatuur bij ons huis was zelfs 44 graden. Het water in het meer is ook steeds warmer geworden. Er wordt dan ook veel gezwommen. Ondertussen is er door de Ländstyrelsen Värmland een open vuur verbod aangegeven. Onze vuurtonnen mogen dus even niet branden. Jammer voor de gasten die mee wilden doen met het bakken van pannekoekjes bij onze vuurplaats. Deze activiteit kon namelijk door het verbod niet door gaan.
We hebben de afgelopen week veel gasten gehad. Alle huisjes waren leuk bezet. Een aantal gasten maakten zich wel zorgen een geluid in de nacht en in vroeg in de morgen. Een gillend geluid dat misschien thuis hoorde in een horrorfilm werd aangegeven. Wat kon dat nu zijn. Verschillende optie werden gemeld.  Kraanvogels misschien, een beer of toch een roepende eland. Google deed het probleem oplossen. Een roepende (gillende) vos bleek het geluid (waarschijnlijk) te geven. Ieder was weer opgelucht en tevreden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten