zondag 20 juli 2014

Groeten uit het zonnige noorden (Värmland).

De tour de France wordt gereden in de regen terwijl het in het "noorden" temperaturen van ruim 25 graden in de schaduw wordt gemeten. De hele afgelopen week is het mooi weer. Gelukkig is er ook nog wat regen gevallen door een enkele bui. Goed voor de natuur. We hebben verschillende gasten die voor de eerste keer naar Zweden zijn gekomen die verbaasd zijn over het weer. Het kan niet genoeg gezegd worden dat Värmland de meeste zonuren heeft van heel Zweden. Het vooroordeel van koud, ver en veel regen klopt niet.
Bij ons is het komen en gaan van gasten. Het is opvallend de hoeveelheid aan gasten die uit Zwitserland komen dit jaar. Natuurlijk hebben we ook Nederlandse gasten met daarnaast mensen uit Duitsland, Noorwegen en niet te vergeten Zweden. In Gräsmark (ons dorp) was er afgelopen weekend het accordion-weekend (dragspelsstämma in de hembygdsgård). In de omliggende dorpen worden in deze periode veel themamarkten gehouden.
Er wordt ook veel gezwommen in het meer. Bij de temperatuur van 24,6 graden is dat geen straf.
Natuurlijk liggen de kano's en kajakken met regelmaat op het water. De bevers zijn er weer gespot in de rivier. (hoewel niet iedereen ze tegenkomen).
Jentl heeft ondertussen een aantal mooie anzichtkaarten gemaakt die binnenkort in de verkoop gaan komen. We zijn erg rijk bedeeld door de hulp en mooie foto's die we krijgen van onze gasten.
Voorlopig ziet alles er goed uit voor aankomende week.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten