zondag 17 januari 2016

Koude periode.

Het is best heel koud geweest tijdens de laatste dagen met temperaturen van lager dan -25. Buiten is het dan niet zo heel fijn meer. Onze therometer bij het huis is niet helemaal goed meer. Het is dus best lastig om dan de juiste temperatuur te meten. (misschien een doet een nieuwe batterij wonderen).
We zijn bedrijvig geweest met het opruimen van sneeuw. Verleden week, was er vanaf zondag, best wel wat gevalllen. Met de traktor en sneeuwploeg aan de gang een paar uur per dag werkt prima.

De kou zorgde ook voor een probleempje met de wasmachine. In de afvoerslang blijft normaal een beetje water achter dat door vorst bevroor. De code van E20 gaf aan dat er een probleempje was. Gelukkig snel opgelost met een stoomapparaat. Ik denk dat iedereen wel eens een vorstprobleem kan krijgen hier in Zweden als het kouder is dan -25. Het houd een mens bezig.

Wat de laatste tijd wel opvallend was de weinige sporen in onze omgeving van dieren. Weinig vogels, terwijl er voer genoeg is neergelegd. Bijna geen sporen van elanden in de sneeuw (hoewel we er 2 zagen afgelopen vrijdagmiddag) en weinig reeen. Misschien genoeg eten in de bossen in de omgeving. Hoewel? Al jaren leg ik oud brood in stukjes neer, appelschillen en stukjes wortel. Tot vandaag zag ik alleen dat het opgegeten werd. Vanmiddag werd ik blij verrast door een 3-tal reeen. Ze zijn er nog. Gelukkig.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten