zondag 14 mei 2017

Nieuwe planten.

Nadat we bijna het gevoel kregen dat richting de lente gingen kregen we een verrassing op 11 mei. Sneeuw! Dit hadden wij dan ook nog nooit meer gemaakt sinds we hier wonen. Tot nu toe stond dat record op 9 mei 2014 of 2015. Onze gasten, die op de camping stonden, waren zeer verbaasd. Glibberen en glijen op de wegen als men er op uit moest en de spijkerbanden verwisseld waren voor zomerbanden. Dit winters gebeuren duurde gelukkig niet zo lang. 's Avonds was het bijna niet meer zichtbaar dat er sneeuw had gelegen.



Om de moed erin te houden en hopen dat de lente echt gaat komen hebben we afgelopen week een klein kapitaal aan planten uitgegeven. Vorig jaar bleek het voor een aantal gasten niet makkelijk te zijn, om te kunnen zien, wat de grens was van de verschillende campingplaatsen. (en ze hadden gelijk achteraf. Ook wij moesten weer even zoeken waar de plaatsnummers lagen op de grond. Zand en dennennaalden er op maakten het lastig). Om dit duidelijker aan te geven hebben we een aardige hoeveelheid coniferen en heesters gekocht. Met het planten zijn we een tijdje bezig geweest. Zand eruit, goede aarde erin en de conifeer of heester erbij. Een aantal heesters gaan na de bloeiende bloemen ook bessen geven, dus alle vogels zijn hierbij uitgenodigd om in de herfst te komen eten. Het is nu van belang om even duidelijk te maken dat er hier en daar heesters staan, zodat deze niet over het hoofd gezien gaan worden en omgereden door een auto, caravan of kampeerauto.
Wat op dit moment mooi is om te zien zijn de frisse jonge groene kleuren van bomen en struiken. In mijn ogen is deze periode een van de mooiste van het jaar.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten