vrijdag 5 mei 2017

Onverwachts een klein feestje.

Wij zijn weer een week verder ondertussen. Een hele leuke week. Zuster en zwager kwamen onverwachts op visite voor een paar dagen. Vanwege onze trouwdag, die veel jaren geleden heeft plaatsgevonden. Zelf hadden we wel een feestje willen geven, maar dit hebben we toch maar doorgeschoven naar het najaar. We waren erg blij met het bezoek en het schilderij waar onze kleinkinderen beiden opstonden. Heerlijk zulke onverwachte dingen en toch nog een klein feestje.
Wij hebben ondertussen al een ruime week heel erg mooi weer en zitten in een hoge drukgebiedje. Er is nog wel nachtvorst maar daar krijgen we de zon voor terug overdag. Op 30 april werd de winter hier in Zweden weer afgesloten en het voorjaar begroet met een groot vuur bij het meer. Net als de meeste dorpsgenoten zijn we even gaan kijken. De brandweer hield het vuur goed in de gaten. Er liggen nu alleen nog wat restanten.
 
Door het mooie weer is het heerlijk buiten werken. Zwagerlief heeft ons houthok opgeruimd en zelfs wat hout gekloofd voor de komende winter. Het is nog niet genoeg, maar dat komt vast goed. Daarnaast zijn de goten en dak schoongemaakt en is er aardig opgeruimd. Op het dak van het houthok lagen lagen met groen mos. Dit mos hebben mijn zus en ik hergebruikt. Ons insectenhotel heeft een dakje van mos gekregen en ook boven ons welkombord hebben het dak bedekt met mos. Het ziet er prachtig uit. Nu nog even afwachten of het niet verdroogd. Een beetje regen zal hierbij niet verkeerd zijn. De familie is ondertussen weer naar huis. Wij zijn hier en daar wat aan het werk. Reserveringen en vragen komen leuk binnen. Ook daar gaat de nodige tijd in zitten. Zomerplanten zijn in potten geplant. Deze kunnen echter nog geen vorst gebruiken. Het is dus iedere dag naar buiten en naar binnen met de planten. Nog een paar weken, dan is de kans op vorst bijna niet meer mogelijk. Even geduld dus. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten