zondag 5 mei 2013

Lentevuur!

De laatste Koninginnedag op 30 april in Nederland was hier de dag dat het gevierd werd dat de lente is begonnen. Dit jaar werd dit georganiseerd door een groepje die ook de taak heeft om Gäsmark op te pimpen. Het hele dorp was uitgenodigd om bij het meer te luisteren naar een koor en te kijken naar de brandstapel. Het was ook nog mogelijk om worstjes te grillen en er werd vuurwerk na afloop afgeschoten. Natuurlijk zijn wij ook even gaan kijken. Zo druk was het nog niet eerder geweest (tenminste zolang wij hier wonen). Het had wel wat.
Het weer speelde dan ook geweldig mee.
Verder hadden we op 1 mei, zoals ieder jaar, de vergadering van de mensen in ons straatje. Voor het onderhoud van de weg wordt geld beschikbaar gesteld door de gemeente. Ieder jaar wordt er een verslag gemaakt. Daarvoor is er een vergadering. Dit jaar werd deze gehouden bij ons in de zaal. Gelijk even een rondje gedaan over ons terrein zodat ieder op de hoogte was met waar wij bezig zijn. Het is namelijk niet zo dat iedereen dat weet. De bewoners uit ons straatje zijn nu op de hoogte. Daarnaast zijn we nog steeds aan het werk in het gebouw waar 8 kamers zijn. De laatste kamer is behangen door mij en Gerard is nog steeds bedrijvig met het natte gedeelte. Dingen die niet zichtbaar zijn als afvoeren, waterleiding en meer. Ook tegels zetten, vloer in de douchen met speciaal zeil aanleggen, enz. Het komt allemaal goed en het eind is in zicht.
Het wordt erg leuk, vind ik. Hopelijk staat er volgende week water op dan kan het onder de waskommen betegeld worden en verder schoongemaakt. Alleen de gang dan nog opknappen en het geheel is op wat schilderwerk klaar.
Hannie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten