zondag 2 maart 2014

Sneeuwklokjes en sneeuw.

Op een van de eerste dagen van de lente (volgens de meteorologen) is de grond hier weer in het winterse kleurtje wit gekleurd. (het is niet voor niets dat in Zweden eind april het voorjaar begroet wordt). Gisteren is het begonnen met lichte sneeuw en dat gaat de gehele dag zo'n beetje door. Het ziet er weer mooi uit en brengt het wintergevoel terug. De afgelopen week hebben we alle soorten gehad. Een dagje zon, een dagje mist, bewolking en regen. Vandaag dus weer even winter. Of de sneeuw nog een weekje wil blijven liggen ik weet het niet. Het blijft moeilijk voorspellen, maar er kan nog gelukkig steeds geskied worden in Sunne.
Deze week heb ik ook de eerste sneeuwklokjes gespot in Sunne onder het beeld van Selma Lagerlöf. Ook zag ik dat er al narcissen uit de grond tevoorschijn kwamen tegen een muur die op het zuiden lag. Vandaag zelf nog wat tulpenbollen in een bak met aarde gezet. Langzaam voortrekken binnen en misschien dat het met de Pasen al bloeit.

Afgelopen dinsdagavond zijn we bij een vergadering aanwezig geweest in Gräsmark. Er komt in ieder geval een mooie website over Gräsmark waar we goed benoemd gaan worden en er komt met grote waarschijnlijkheid een klimaattunnel waar auto's het gehele jaar getest gaan worden. Er komen verschillende soorten banen waarbij de grootste baan 3,1 km lang is. Het zegt mij niet alles, maar het betekent wel meer overnachtingen van gasten uit de hele wereld in onze omgeving en de gemeente Sunne. Aan de voorbereiding wordt al een aantal jaren gewerkt (wisten we wel, maar was ver weggezakt). De gemeente wilde de bedrijven uit de buurt op de hoogte brengen voordat dit in de krant zou verschijnen. Een leuk bericht dus.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten